Varför är min fbr-fil så stor?

Ibland kanske du upptäcker att din sparade FBR-fil är mycket stor. Detta orsakas oftast av att använda GDI-postläge. I synnerhet när du använder den för att spela in rörliga video eller videospel.

Anmärkning – Som av version 5.49, GDI rekordläge är inte längre tillgänglig och MPEG rekordläge kommer att användas för alla inspelningar, så följande gäller endast för inspelningar som gjorts med version 5.48 och tidigare.

Om du vill skapa mindre FBR-filer väljer du inspelningsläge för 'MPEG'. Gå till Recorder-inställningsfönstret, fliken Spela in läge och välj alternativet 'Jag vill spela in moving video or games (MPEG mode)'.

Ett konverteringsverktyg, som kan konvertera GDI-filmer till mindre MPEG-filmer, kan laddas ner från följande länk: GDI2MpegConverter

Om du vill använda konverteraren extraherar du den nedladdade zip-filen till FlashBack  installationsmappen och starta den sedan med GDI2MpegConverter.exe. Markera filen som ska konverteras och ange ett namn på den konverterade filen och klicka sedan på knappen Konvertera.

Genom att konvertera till MPEG bör filstorleken minskas avsevärt.