Hoe groot zal mijn opgenomen bestand zijn?

De grootte van het opgeslagen bestand is afhankelijk van een aantal factoren, dus het is moeilijk om nauwkeurig te voorspellen hoe groot het bestand zal zijn totdat u het daadwerkelijk opslaat.

De belangrijkste factoren zijn:

• Hoe lang neem je op voor
  • De grootte van het gebied dat u opneemt - hoe groter het gebied, hoe groter het opgeslagen bestand zal zijn
  • Welke opnamemodus u hebt geselecteerd - MPEG-recordmodus zal over het algemeen kleiner zijn dan de GDI-recordmodus, met name bij het opnemen van bewegende video.
  • Wat voor soort inhoud je opneemt. Is het bijvoorbeeld een YouTube-video of een statische desktop? Een opname met veel veranderingen zal veel groter zijn dan een opname waarbij heel weinig verandert op het scherm.
  • Welke opnamefrequentie u hebt geselecteerd - als de framerate wordt verhoogd, zal de grootte van het bestand ook toenemen.
  • Als er ook geluid of een webcam is opgenomen - deze voegen beide toe aan de bestandsgrootte in vergelijking met als ze niet zijn opgenomen.

Opmerking - Vanaf versie 5.49 wordt de MPEG opnamemodus gebruikt voor alle opnamen, aangezien de GDI opnamemodus niet langer beschikbaar is.